Skip to main content

het concept

Indien je het aloude spel Meccano kent dan ken je eigenlijk ook ons snelle bouwconcept voor (tijdelijke) woningen! Op basis van een lichte fundering bouwen wij een zeer lichte staalconstructie met een maatvoering van ca. 16 meter bij ca. 6 meter over een lengte van ca. 90 meter in 4 tot 8 bouwlagen. Daarin monteren we vloerdelen van staal of lichtgewicht schuimbeton en plaatsen hierop prefab luxe-badkamers en keukens op een zodanige wijze dat er in het midden van het gebouw over de volle lengte een gang ontstaat met een breedte van ca. 1,80 meter. Later in het proces monteren we tussen de prefab-elementen branddeuren en is de gang compleet. Uiteraard komen er in het pand voldoende stijgpunten van (nood-) trappenhuizen en liften.

Aan de buitenzijde monteren wij een voor ons speciaal ontwikkelde brandveilige gevel met een RC-waarde van 7 waarin we driedubbele beglazing monteren. Het dak bestaat uit hetzelfde materiaal en kan worden voorzien van zonnepanelen. Nadat het pand wind- en waterdicht is worden de geluidsisolerende- en 60 – 90 minuten brandwerende wanden tussen de kamers geplaatst. Aansluitend wordt het plafond op een hoogte van 2.70m geplaatst.
Terwijl we aan de buitenzijde bezig zijn met het plaatsen van de gevelbekleding (bijvoorbeeld baksteen) worden er aan de binnenzijde via de verticale schachten de aansluitingen gemaakt naar de riolering, water en het elektra. Het gebouw is verder gasloos. Het buitenterrein wordt verder ingericht met parkeren op eigen terrein, groenvoorziening en wordt er zoveel mogelijk natuur-inclusief gebouwd hetgeen onder meer inhoudt dat er voorzieningen worden aangebracht waardoor vogels en andere dieren zich prima kunnen nestelen.

Zo simpel als het hierboven is beschreven is het ook. De intelligentie van het concept zit hem vooral in de prefab badkamers en keukens waarin alle technische elementen zijn opgenomen die alleen maar in de schacht hoeven te worden geklikt. Zo krijgen wij het, met een op een militaire operatie lijkend bouwproces, voor elkaar om in bijvoorbeeld in 60-90 dagen 250 kamers van 20 m² te bouwen.
Het afwerkingsniveau is zeer hoog te noemen. PUP Real Estate IV B.V. hecht er waarde aan om een goed visitekaartje neer te leggen bij de gemeentes in de hoop uitgenodigd te worden voor meer projecten. De feitelijke levensduur is gelijk aan normale woningen en groter dan 50 jaar.

Tel daarbij op dat ons concept volledig voldoet aan het bouwbesluit (dit in tegenstelling tot andere woonconcepten) energiebesparend is en dan ook nog goed betaalbaar is… dan is ons snelle bouwconcept dé oplossing voor het woningtekort in vele gemeentes.

Ons concept is door de Orde van Nederlandse Uitvinders bestempeld als een ‘uniek’ concept!

Wat houdt tijdelijk wonen in?

Tijdelijk wonen is vooral bedoeld voor personen die dringend woonruimte zoeken en geen onderdak kunnen vinden. Met een tijdelijke oplossing krijgen zij voor een periode van 3 jaar (was 2 jaar) de rust om zich opnieuw te oriënteren op de woningmarkt.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het afsluiten van een nieuw contract van nogmaals 3 jaar. Onze tijdelijke woningen zijn géén containers maar échte woningen, wij bouwen hoogwaardige nieuwbouwwoningen.

Na 15 jaar kunnen onze tijdelijke woningen gedemonteerd worden en elders een nieuw bestaan krijgen. Het voordeel van tijdelijke woningen is dat zij in principe overal gebouwd kunnen worden. Door de tijdelijkheid is er geen tijdrovende procedure nodig maar kunnen ze met een procedure van slechts 8 weken toegestaan worden.

vier verschillende woningtypes

schrijf je vandaag nog in!

Inschrijven is geheel kosteloos, nadat jij je ingeschreven hebt ontvang je meer informatie over onze projecten, en informatie over hoe jij ons kunt helpen het project sneller te realiseren.