Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hier vind je de meeste antwoorden. Mocht je een vraag hebben die er niet bijstaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

alles wat je wilt weten

Wie is Pup Real Estate?

PUPRE is een vastgoedinvesteerder die tijdelijke huisvesting voor urgent woningzoekenden realiseert. De enorme woningnood in Nederland heeft ons gemotiveerd om onze jarenlange expertise in te zetten om zo snel mogelijk goede betaalbare woningen te ontwikkelen voor urgente spoedzoekers zoals studenten, jongeren en starters op de woningmarkt. Wij ontwikkelen studio’s en appartementen met oppervlaktes variërend van 20 tot 65 m². Wij kopen zelf in onze ogen geschikte locaties, maken daar een zeer gedetailleerd plan van minimaal 200 woningen op en gaan daarna naar de gemeente om medewerking te vragen bij de realisatie van onze plannen.

Waarom tijdelijk?

Het voordeel van initiatieven voor tijdelijke woningen is dat zij in principe overal gebouwd kunnen worden. Door de tijdelijkheid is er geen tijdrovende jaren durende procedure nodig. Sterker nog tijdelijke woningen kunnen door vernieuwde regelgeving (2021) met een procedure van 8 weken toegestaan worden.

Tijdelijk woningen? Dat zijn toch containers??

Onze tijdelijke woningen zijn zeker géén containers, wij bouwen échte woningen die na 15 jaar gedemonteerd kunnen worden en elders een nieuw bestaan kunnen krijgen. Dus géén lawaai overlast van je buren of van buiten, geen oververhitte kamers of dergelijke.

Dat zal dan wel duur zijn?

Nee, wij bouwen vooral voor huren van € 300,– tot € 752,- per maand. Uiteraard afhankelijk of je huurtoeslag ontvangt of niet. De huur wordt verder bepaald aan de hand van het puntenstelsel.

Maar het is wel een tijdelijk huurcontract?

Ja, dat klopt. De tijdelijke huurcontracten hebben een looptijd van 2 jaar. Een wetsvoorstel binnen de 2e Kamer om de tijdelijkheid te verlengen naar 3 jaar, aansluitend een nieuwe huurovereenkomst aan te gaan en beëindiging van de huur bij het einde van de tijdelijke bouwvergunning heeft het helaas niet gehaald binnen de 1e Kamer. Er wordt gewerkt aan een nieuw voorstel.

Dat klinkt goed. Hoe kan ik helpen dat het project tot stand komt?

Nou, heel simpel. Met jouw inschrijving zetten wij jou boven aan de lijst voor de locatie waar jij je voor hebt ingeschreven. Hiervoor vragen wij van jou om zoveel mogelijk andere huurders te benaderen om zich ook in te laten schrijven. Zo kunnen wij meer druk bij de gemeente uitoefenen om een project te realiseren. Hoe meer aanmeldingen hoe lastiger het voor de gemeente is om geen medewerking aan ons project te verlenen. Jouw steun is voor ons een duwtje in de rug richting realisatie, en voor jou een mogelijkheid tot een woning.

Hoe verder?

Wij werken met het principe dat wie zich het eerste meldt boven aan de lijst komt te staan om te huren.  Te zijner tijd willen wij graag een motivatieschrijven van de huurder ontvangen met de toelichting waarom jij zo dringend een woning zoekt. Daarnaast zijn wij ook gebonden aan enkele restricties van de gemeente waar wij ontwikkelen die ook enkele huurders wensen onder te brengen.

Hoelang duurt het nog?

Op het moment dat wij een akkoord van de gemeente hebben ontvangen op ons voorstel gaan wij direct verder met onze ontwikkeling.
De procedure voor een snelle verkrijging van een bouwvergunning duurt, als alles meezit ongeveer 4 maanden.
Daarna starten wij met de bouw van ons eigen modulaire razendsnelle bouwsysteem en hopen dan binnen 3 maanden de eerste sleutels aan de huurders over te kunnen dragen.